top of page

LEADING SAFE TRAINING

SA52.png

De Leading SAFe training is een training van 2 dagen waarin wordt ingegaan op de Lean-Agile principes en practices van het Scaled Agile Framework (SAFe).

De focus ligt op waarde releasen via een Agile Release Train, het opbouwen van een Agile Portfolio en het leiden van een Lean-Agile transformatie tot een schaalbare organisatie.

Na deze training heeft u een goed begrip van zowel de principes als de praktijk, waarbij het Framework ondersteuning biedt aan Lean-Agile Programma’s, Agile Scaling, Lean-Agile Program Portfolio Management en Leiderschap in Scaling. Kortom, het vormen van een volledige Agile Enterprise.

Leading SAFe anchor

OVER DE TRAINER: PETER TURIEN 

 

Als trainer heb ik de afgelopen jaren diverse trainingen ontwikkeld en gegeven. Ik ben er trots op dat ik inmiddels meer dan 200 cursisten heb mogen helpen te certificeren als SAFe change agent door SAFe Scaled Agilist te worden.

P9250840.jpg

In mijn communicatie ben ik recht door zee. Liever hoor ik wat je wil in plaats van wat je niet wil. Dit is de basis om tot het beoogde succes te komen.

 

Ik inspireer graag op het onderwerp (agile) transformaties en de rol die leiderschap hierin speelt. Dit doe ik op basis van 3 hoofdthema’s:
- Als consultant organisaties helpen te veranderen met het doel te verbeteren;
- Als trainer mensen, teams en organisaties verrijken met kennis;
- Als leider van een agile consultancy praktijkkennis te organiseren, te verdiepen en beschikbaar te stellen aan onze opdrachtgevers.

VOOR WIE 

Deze training is gericht op iedereen in een organisatie die meer wil weten van Scaling Agile. Hierbij kun je denken aan opdrachtgevers, managers, consultants, Lean-Agile leiders en Agile Change Agents. Als voorkennis voor de training wordt uitgegaan van de basiskennis op het gebied van Scrum. Het niveau van een Product Owner of Scrum Master certificaat is een goed referentiepunt als basiskennis voor deze training.

TOPICS

·      Het introduceren van het Scaled Agile Framework

·      Het omarmen van Lean en Agile gedachtegoed

·      Het begrijpen van van SAFe principes

·      Het implementeren van de Agile Release Train

·      Het ervaren van de PI planning

·      Het realiseren van waarde

·      Het bouwen aan een Agile Portfolio

·      Het leiden van een Agile Enterprise

LEERDOELEN

Het toepassen van SAFe bij het schalen van Agile en Lean projecten

Herkennen en toepassen van Agile-Lean gedachtegoed en principes

Ondersteunen bij het implementeren van de Agile Release Train

Ondersteunen bij het plannen en uitvoeren van de PI Planning

Coördineren van value streams

Ondersteunen bij het managen van de Agile Portfolio

Ondersteunen van Lean-Agile transformaties binnen het bedrijf

CERTIFICERING SAFE® AGILIST (SA)

Bij de training is het SAFe Agilist examen inbegrepen. Je legt dit online examen af op een door jou zelf te bepalen plaats en tijd (binnen 30 dagen na de training).

Wanneer je slaagt voor het examen ontvang je een jaar lidmaatschap van de Scaled Agile Academy en daarbij krijg je toegang tot het afgeschermde SAFe Agilist gedeelte van de website www.scaledagileacademy.com met onder andere toegang tot veel downloads.

VOORKENNIS

Deze opleiding veronderstelt fundamentele kennis van Agile principes en het Scrum framework, bij voorkeur aangevuld met praktijkervaring.

INBEGREPEN BIJ DE TRAINING

Materialen die door scaledagileacademy.com (de officiële uitgever van de SAFe certificaten) beschikbaar gesteld worden voor de training

Een voucher om het examen SAFe Agilist bij scaledagileacademy.com te maken en je daarmee te certificeren

De duur van deze training is twee dagen. Starttijd is 9.00 uur, eindtijd 17.00 uur. 

De prijs van de training is exclusief btw en inclusief een voucher voor het examen.

LOCATIE & CONTACTGEGEVENS

Beemdstraat 12, 4158 EM Deil

Tel.: 085 877 0180 

E-mailadres: trainingen@towson.nl
 

bottom of page