top of page

LEADING SAFE ONLINE

De Leading SAFe 5.0 training is een tweedaagse training waarin wordt ingegaan op de Lean-Agile principes en practices van het Scaled Agile Framework (SAFe). De focus ligt op waarde releasen via een Agile Release Train, het opbouwen van een Agile Portfolio en het leiden van een Lean-Agile transformatie tot een schaalbare organisatie. Na deze training heeft u een goed begrip van zowel de principes als de praktijk, waarbij het Framework ondersteuning biedt aan Lean-Agile Programma’s, Agile Scaling, Lean-Agile Program Portfolio Management en Leiderschap in Scaling. Kortom, het vormen van een volledige Agile Enterprise.

Prijs: € 950,- excl. btw

LEAN PORTFOLIO MANAGEMENT

Aligning strategie met de uitvoering

SAFe-5-Courseware-Thumbnails-LPM.png

Lean Portfolio Management is een tweedaagse, interactieve training die de praktische tools en technieken leert die nodig zijn om Strategie en Investeringsfinanciering, Agile Portfolio Operations en Lean Governance te implementeren.

Deelnemers hebben ook de mogelijkheid om de huidige en toekomstige staat van hun portfolio vast te leggen met de Portfolio Canvas-tool en belangrijke zakelijke initiatieven te identificeren om de portfoliovisie te realiseren.

Deelnemers brengen portfoliostroom tot stand met de Portfolio Kanban, en geven prioriteit aan epics voor maximaal economisch voordeel.

De training biedt ook inzicht in hoe Value Stream Budgets en Lean Budget Guardrails kunnen worden vastgesteld en hoe de prestaties van de Lean-portefeuille kunnen worden gemeten.

Anchor LPM

OVER DE TRAINER: RICHARD HAM

 

Naast mijn opgebouwde professionele kennis en ervaring ben ik, na een intensief opleidingstraject bij MoveAMountain, gecertificeerd Transpersoonlijke Coach en sta ik geregistreerd bij het NOBCO. 

Sindsdien heb ik veel mensen mogen coachen en begeleiden op zowel persoonlijk - als professioneel vlak.

P9230774.jpg

Regelmatig lopen persoonlijk en professioneel door elkaar. Je neemt per slot je persoon mee naar je werk.

 

Als personal coach kan ik je begeleiden in jouw verwerkingsproces, ontwikkeltraject of zoektocht. Afhankelijk van de persoon, de vraag en de setting pas ik mijn coachstijl en technieken aan. Door naast en samen met jou als onafhankelijk, begrip- en liefdevol begeleider aandacht te hebben voor jou en jouw persoonlijk pad kunnen we samen de ontdekkingstocht ondernemen. 

 

Als professional coach ben ik vooral gericht op het op tafel krijgen van de hoe, wat en waarom om jou als professional nieuwe/extra inzichten te bieden of te ontdekken ter verbetering van jouw rol invulling. Ik ben daarin direct, eerlijk en open vanuit een helpende positie en neem daarin mijn kennis en ervaring als (Agile)professional mee. Mochten wij daarbij stuiten op persoonlijke reacties, motieven of overtuigingen, dan is er altijd ruimte om verdere verdieping te zoeken indien gewenst.

LEERDOELEN

Om de rol van Lean Portfolio Manager te vervullen, moeten deelnemers:

Lean Portfolio Management (LPM) kunnen omschrijven

De portefeuille met de bedrijfsstrategie kunnen verbinden

De portfoliovisie vaststellen

Lean Budgeting en Guardrails implementeren

Stroom tot stand brengen met de Portfolio Kanban

Operationele uitmuntendheid met een Agile Program Management Office (PMO) en Communities of Practice (CoP's) ondersteunen

Waardestromen coördineren

De LPM-prestaties meten

Een plan opstellen voor de implementatie van LPM

VOORKENNIS

Iedereen is welkom de training bij te wonen, ongeacht ervaring. Het volgende wordt echter sterk aanbevolen:

Bekendheid met Agile concepten en principes

Leading SAFe of SAFe PO/PM training

Ervaring in het werken in een SAFe omgeving

INBEGREPEN BIJ DE TRAINING

Werkmap voor deelnemers

Cursuscertificaat van voltooiing

Voorbereiding tot het afleggen van het SAFe LPM certificeringsexamen

Eenjarig lidmaatschap van het SAFe community platform

De duur van deze training is twee dagen. Starttijd is 9.00 uur, eindtijd 17.00 uur. 

De prijs van de training is exclusief btw en inclusief een voucher voor het examen.

LOCATIE & CONTACTGEGEVENS

Beemdstraat 12, 4158 EM Deil

Tel.: 085 877 0180 
E-mailadres: trainingen@towson.nl

 

bottom of page