top of page

SAFE ADVANCED SCRUM MASTER TRAINING

Afbeelding1.png

De SAFe Advanced Scrum Master training is een tweedaagse training waarin Scrum Masters worden voorbereid op hun leiderschapsrol in het faciliteren van Agile teams.

 

De rol van Scrum Master binnen een Scaled Agile organisatie is van cruciaal belang. Het werk van een Scrum Master gaat verder dan het werk op teamniveau en omvat de hele organisatie.

 

De training biedt direct inzetbare hulpmiddelen voor het samenstellen van goed presterende teams en praktische manieren om Agile en Scrum-antipatronen binnen een onderneming aan te pakken.

 

De training behandelt het faciliteren van team overschrijdende interacties om de uitvoer op programma niveau en “relentless improvement” te stimuleren. Aan bod komen onder meer diverse DevOps practices waaronder Kanban om value streams in kaart te brengen.

SASM Anchor

VOOR WIE 

Deze training is gericht op iedereen die betrokken is bij teamwerk en teamprocessen. Hierbij kun je denken aan bestaande Scrum Masters, teamleiders, teamcoaches, Agile coaches, (toekomstige) Release Train Engineers, projectmanagers en iedereen die de rol van team facilitator in een Agile onderneming naar zich toe heeft getrokken.

 

Als voorkennis voor de training wordt uitgegaan van de basiskennis op het gebied van Scrum. Het niveau van een Scrum Master certificaat is een goed referentiepunt als basiskennis voor deze training.

LEERDOELEN

  • Faciliteren van teamevenementen door gebruik te maken van Scrum en Kanban

  • Herkennen en oplossen van team antipatronen

  • Verbetering van value streams met behulp van Kanban en engineering practices

  • Ondersteunen bij de uitvoer op programmaniveau

  • Het toepassen van problem-solving en geavanceerde coaching technieken om “relentless improvement” te stimuleren

TOPICS

  • Het ervaren van de Scrum Master rol in SAFe ondernemingen

  • Het begrijpen van de SAFe principes vanuit het Scrum Master perspectief

  • Het bouwen van high-performing teams

CERTIFICERING SCALED AGILE ADVANCED SCRUMMASTER (SASM)

Bij de training is het SAFe Advanced Scrum Master examen inbegrepen. Je legt dit online examen af op een door jou zelf te bepalen plaats en tijd (binnen 30 dagen na de training). Wanneer je slaagt voor het examen ontvang je een jaar lidmaatschap van de Scaled Agile Academy. Daarbij krijg je toegang tot het afgeschermde SAFe Advanced Scrum Master gedeelte van de website www.scaledagileacademy.com,  met onder andere toegang tot veel downloads.

AGILE VOORKENNIS

Deze opleiding veronderstelt fundamentele kennis van Agile principes en het Scrum framework, bij voorkeur aangevuld met praktijkervaring.

  • Materialen die door scaledagileacademy.com (de officiële uitgever van de SAFe certificaten) beschikbaar gesteld worden voor de training

  • Een voucher om het examen SAFe Advanced Scrum Master bij scaledagileacademy.com te maken en je daarmee te certificeren

INBEGREPEN

De duur van deze training is twee dagen. Starttijd is 9.00 uur, eindtijd 17.00 uur.

De prijs van de training is exclusief btw en inclusief een voucher voor het examen.

LOCATIE & CONTACTGEGEVENS

Beemdstraat 12, 4158 EM Deil

Tel.: 085 877 0180 
E-mailadres: trainingen@towson.nl

 

OVER DE TRAINER: WILLIAM VAN DER MAAS

 

Als SAFe trainer vind ik het belangrijk om te weten waar je het over hebt door ervaring op te doen in de praktijk. “Practise what you preach”. Ik heb mij naast de leading SAFe training gespecialiseerd in de SAFe DevOps en de SAFe Advanced Scrum Master training. Deze laatste training gebruik ik ook in de dagelijkse praktijk als kapstok om andere Scrum Masters on the job te coachen. 

P9250956.jpg

Zelf ben ik een geboren en getogen Zeeuw die er bekend om staat rust en structuur te brengen in de teams die ik coach. Dit zie je ook terug in mijn communicatie. Ik vind het belangrijk dat cursisten het verhaal achter de lesstof begrijpen. Waarom doe je iets op een bepaalde manier?

 

Zelf geloof ik dat teams het beste uit zichzelf weten te halen als de volgende drie elementen in balans zijn: Mensen, Processen, Product. Als innovatieve Scrum Master focus ik mij op deze elementen en streef ik naar continue verbetering in mijn werkzaamheden.

bottom of page